Balkan media tim
Regionalna konferencija o ženskom preduzetništvu Srbije i Republike Srpske

Regionalna konferencija o ženskom preduzetništvu Srbije i Republike srpske, pod pokroviteljstvom vlada Republike Srbije i Republike Srpske,održana je u Beogradu, 11.04.2016. godine, u hotelu „Crowne Plaza“.


Učesnici konferencije bili su preduzetnice i preduzetnici, predstavnici preko 80 domaćih i stranih kompanija, Vlada Republike Srbije, Vlada Republike Srpske, Narodne banke Srbije, udruženja privrednica i privrednika, međunarodnih organizacija, stručnjaci, nevladin sektor, mediji.

 

Program konferencije:

OTVARANjE KONFERENCIJE I UVODNE REČI

Prof. dr Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Republike Srbije, predsednica

Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost

g-din Željko Sertić, ministar privrede u Vladi Republike Srbije

g-din Zlatan Klokić, ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske

PANEL I

Tema: Aktuelno stanje i perspektiva ženskog preduzetništva

UČESNICI: g-đa Maja Pejčić, direktorka Sektora za upravljanje projektima Razvojne agencije Srbije; g-đa Nada Budiša, sekretarka Saveta za žensko preduzetništvo Privredne komore Republike Srpske; g-đa Ljiljana Karaklajić, vlasnica i direktorka „D-Express“-a; g-đa Tijana Sekulić, vlasnica firme „AT Konsalting“ i dr Branka Kolar Mijatović, Savjet ministara Bosne i Hercegovine.

Moderator: g-đa Sanja Popović Pantić, predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije

PANEL II

Uvodna reč

g-đa Jorgovanka Tabaković, guvernerka Narodne banke Srbije

Tema: Finansiranje i kreiranje povoljnog poslovnog ambijenta – ključni izazovi za

ekonomsku održivost ženskih preduzeća

UČESNICI: g-din Darko Popović, član Izvršnog odbora i direktor Divizije za poslovanje sa fizičkim licima i malim biznisom Banca Intesa; g-đa Bojana Vukosavljević, Principal manager, EBRD program za mala i srednja preduzeća u Srbiji; g-đa Snežana Obradović, osnivačica i direktorka firme „Aleđo“; g-đa Vesna Pucev Gruber, suvlasnica i direktorka preduzeća „Vivex Trading“; g-đa Milena Vrhovac, direktorka Drvne industrije „Bor“.

Moderator: dr Jasmina Knežević, osnivačica i direktorka Opšte bolnice Bel Medic

PANEL III

Uvodna reč

g-din Milenko Savanović, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske

g-đa Ljiljana Džuver, pomoćnica ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije, oblast zapošljavanje

Tema: Samozapošljavanje – odgovor na ekonomsku krizu i promene na tržištu rada

UČESNICI: g-din Zoran Martinović, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje; g-din Miroslav Vujičić, direktor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske; g-đa Ljiljana Stanojević, direktorka kompanije „Stanojević“; g-đa Marija Ivanović Jurišić, vlasnica Umetničke radionice „Marija hand made“, koordinatorka tima za razvoj ženskog preduzetništva Grada Šapca; prof. dr Marija Knežević, dekan Fakulteta za turizam i hotelijerstvo.

Moderator: g-đa Ivana Zeljković, Klub prvih žena

PANEL IV

Uvodna reč

Dr Kori Udovički, potpredsednica Vlade i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije

g-din Dimitrije Knjeginjić, direktor Lafarge BFC Srbije (predstavljanje javnog poziva za dodelu zemljišta preduzetnici sa najboljim biznis planom za otpočinjanje ili proširenje posla u okviru Beočin biznis parka – Lafarge BFC Srbija)

Projekcija filma: „Beočin biznis park - Lafarge BFC Srbija“

Tema: Unapređenje poslovanja malih i srednjih preduzeća u vlasništvu žena na nivou lokalne zajednice, stručno osposobljavanje i povezivanje preduzetnica sa sličnim mrežama u Srbiji, regionu i Evropi

UČESNICI: g-đa Dubravka Filipovski, Ženska parlamentarna mreža u prethodnom sazivu Narodne Skupštine Republike Srbije; g-đa Tijana Maljković, sekretarka Sekretarijata za privredu Grada Beograda; g-đa Afrodita Bajić, osnivačica i zamenica direktora „Afrodite mode collection“; g-đa Vesna Jovanović, direktorka firme „Eurologsystem“; g-đa Nada Mihajlović, direktora firme „Mediteran inoks“.

Moderator: g-đa Maja Đorđević, Regionalna privredna komora Niš

Voditelj Konferencije: Olivera Jovićević, novinarka RTS-a

Zaključci konferencije:

- poboljšati zakonodavni okvir i olakšati proceduralne i administrativne mehanizme u cilju bržeg i efektivnijeg poslovanja

- stavljanje domaćeg preduzetništva u fokus interesovanja državnih institucija, medija i javnosti kada je reč o subvenicjama, olakšicama, pojednostavljivanju procedura u poslovanju

- poboljšanje poslovne klime i položaja realnog sektora kada su u pitanju fer odnosi na tržištu, naročito između javnog i privatnog sektora.

- olakšati naplatu potraživanja - neophodno je da država preuzme odgovornost kada je u pitanju naplata potraživanja od državnih i zaštićenih firmi.

- uvođenje oblasti prduzetništvo u vaspitno – obrazovani sistem Republike Srbije i Republike Srpske od najranije detinjstva, naročito na polju finansijskog konsaltinga i projekt menadžmenta

- potsticanje samozapošljvanja putem efektivnih programa za žensko preduzetništvo, uz obezbeđivanje mentorstva i drugih vidova podrše u prvim godinama poslovanja

- na državi i poslovnim banakam je da napave model kako olakšati pristum izvorima finansiranja, posebno malim preduzetnićima kada ne raspolažu sredstvima obezbeđenja za kredite, čak ni za subvencionisane.

- promocija ženskom preduzetništva u javnosti i mrežama

- povećanje saradnje nevladinog i vladinog sektora na polju preduzetništva uslovi su za veću ekonomsku aktivnost žena na margini

- preduzetnice iz Srbije i Republike Srpske, očekuju konkretizaciju sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama Srbije i Republike Srpske u smislu olakšica i saradnji, učešća na tenderima, priznavanju licenci.

Perspektiva ženskog preduzetništva je u udruževanju, umrežavanju, obrazovanju i stvaranju preduzetničkog duha još od ranog detinjstva!

Opširnije...
 
U TOKU JE UPIS NOVE GENERACIJE MEDIJSKIH TALENATA

U Školi za medijske talente Balkan media tim u toku je upis nove generacije polaznika na sledećim odsecima: TV novinarstvo i voditeljstvo, kamera, montaža, scenska šminka, PR škola i javni nastup, škola kompjutera i web dizajn.

Opširnije...
 
PREDAVAČ BALKAN MEDIA TIMA ODRŽAO PRADAVANJE NA R&B KOLEDŽU

Predavač u Školi za medijske talente Balkan media tima Marina Milošević održala je predavanje ovogodišnjim kandidatkinjama za najlepšu Srpkinju, u organizaciji Kompanije Miss YU u prostorijama R&B Koledža, na uvek aktuelne teme nege kože i lica i saveta za pravilno šminkanje.

Opširnije...
 
ŠMINKERI BMT NA IZBORU ZA NAJLEPŠI DEKOLTE SRBIJE

Šminkeri Balkan media tima šminkali su finalistkinje na Izboru za najlepši dekolte Srbije koji je održan u klubu "Just Vanilla" na Adi Ciganliji. U saradnji sa dnevnim novinama "Alo", deset šminkera Balkan media tima ulepšalo je 30 devojaka koje su prošetale pred brojnom publikom.

Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 Sledeća > Kraj >>

Strana 1 od 4

PredavačiOLIVERA JOVIĆEVIĆ,
novinar i konsultant za marketing i komunikacije
MIROSLAV LAZANSKI,
komentator dnevnog lista Politika

MANOJLO MANJO VUKOTIĆ,
direktor Kompanije Novosti i glavni i odgovorni
urednik Večernjih novosti
NATAŠA MILJKOVIĆ,
voditelj Jutarnjeg programa, RTS

SRĐAN PREDOJEVIĆ,
urednik i voditelj Jutarnjeg programa, RTV Pink
ALEKSANDAR STANKOVIĆ,
urednik i voditelj TV emisije Nedjeljom u dva, HRT

DRAGOLJUB ŽARKOVIĆ,
glavni i odgovorni urednik nedeljnika Vreme
JOVANA JANKOVIĆ
voditelj Jutarnjeg programa, RTV Pink

Svi predavači