Novinarska škola

NOVINARSKA ŠKOLA
ima za cilj da praktično obuči mlade ljude da se brzo uključe u proces rada u štampanim i elektronskim medijima. Nemenjena je mladim ljudima zadovoljavajućeg opšteg obrazovanja, bez obzira da li imaju iskustva  u medijima.  Radionice novinarske škole, posebno one o istraživačkom novinarstvu, namenjene su  profesionalnom usavršavanju kolega koji već rade u redakcijama.

Nastavnim planom i programom predviđena je obuka za rad u štampi, na televiziji i radiju. Nastavni program bazira se na praksi i  tematskim radionicama. Predavači i mentori polaznika Balkan media tima su najugledniji novinari iz Srbije i regiona.  Obuka uključuje i jednomesečnu praksu u redakciji štampanih ili elektronskih medija: RTS, Studio B, SOS kanal, ART TV, Press, Večernje novosti, Politika, Glorija, časopisi Color Press Grupe, Radio Beograd 202 i drugi ugledni srpski mediji.  Skoro da nema nijednog referentnog medija u kome ne radi neko od bivših polaznika naše novinarske škole.
Nastava se odvija u moderno opremljenom multimedijalnom prostoru u centru Beograda. Polaznicima su na raspolaganju profesionalna oprema: video-bim za projekcije, kamere, kompjuterske montaže, rasveta i druga sredstva neophodna za televizijsku proizvodnju. Praktični zadaci realizuju se na terenu.