ODSEK SCENSKE ŠMINKE

SCENSKA ŠMINKA

Nastavnim planom i programom odseka za profesionalnu scensku šminku predviđena je obuka budućih šminkera pre svega za rad na televiziji, filmu, u profesionalnim foto-studijima, privatnim TV produkcijama, kao i na pripremi VIP ličnosti za javni nastup, koncerte, modne revije i dr. Obuka obuhvata savladavanje veštine šminkanja kroz periode i epohe, scensku šminku i korektivnu šminku. Bazira se na vežbama uz profesionalan nadzor predavača, dugogodišnjih televizijskih šminkera i scenskih maskera, dobitnika najprestižnijih nagrada u tom poslu. Nastava se izvodi dva puta nedeljno po četiri sata i traje dva meseca. Polaznici se zatim upućuju na dvonedeljnu praksu u RTS, kao i u privatne TV produkcije i  foto-studije.
Predavači su: Seka Jakovljević, profesionalni šminker i scenski masker, zaposlena na RTS. Izuzetan profesionalni uspeh postigla je u radu na televizijskim serijama i filmu. Dobitnik je Zlatne Arene u Puli  za scensku šminku i masku u filmu Neka čudna zemlja.

Zorica Guteša, profesionalni šminker i scenski masker, zaposlena na RTS. Angažovana je na složenim projektima Javnog servisa, kao i na najpoznatijim filmovima srpske kinematografije. Među brojnim priznanjima je i prestižna Zlatna mimoza za najbolju masku u filmu Apsolutnih sto Srdana Golubovića.

 

PredavačiOLIVERA JOVIĆEVIĆ,
novinar i konsultant za marketing i komunikacije
MIROSLAV LAZANSKI,
komentator dnevnog lista Politika

MANOJLO MANJO VUKOTIĆ,
direktor Kompanije Novosti i glavni i odgovorni
urednik Večernjih novosti
NATAŠA MILJKOVIĆ,
voditelj Jutarnjeg programa, RTS

SRĐAN PREDOJEVIĆ,
urednik i voditelj Jutarnjeg programa, RTV Pink
ALEKSANDAR STANKOVIĆ,
urednik i voditelj TV emisije Nedjeljom u dva, HRT

DRAGOLJUB ŽARKOVIĆ,
glavni i odgovorni urednik nedeljnika Vreme
JOVANA JANKOVIĆ
voditelj Jutarnjeg programa, RTV Pink

Svi predavači