PROMOCIJA NOVINARSKOG PRIRUČNIKA "ISPRED KAMERE"

Novinarski priručnik za rad na televiziji "Ispred kamere", promovisan je krajem oktobra na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu, kao i na Fakultetu za kulturu i medije Megatrend univerziteta.

Balkan media tim i Fondacija Konrad Adenauer izdali su priručnik koji je namenjen studentima, mladim novinarima bez iskustva, ali i iskusnim profesionalcima. Ovo zanimljivo štivo je sastavni deo literature koju koriste polaznici novinarske škole Balkan media tim.

Promociji su prisustvovali: u ime izdavača Fondacije Konrad Adenaue, Aleksandra Popović; priređivač izdanja, Olivera Jovićević, urednik i autor u RTS; prevodilac Mina Stanojević, TV reditelj u RTS; recezent Branka Otašević, TV kritičar; kao i predstavnici Fakulteta političkih nauka i Fakulteta za kulturu i medije.

Priručnik predstavlja zbir prevedenih knjiga o informativnom televizijskom novinarstvu poznatih novinara i stručnjaka britanskog BBC i američkih medija. Izdavač je donirao knjige bibliotekama fakulteta, kao i svim zainteresovanim studentima i novinarima na promociji.